Lid Eerste Kamer

Foto EK fractie

Namens D66 ben ik sinds juni 2015 lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal. Mijn portefeuilles zijn volksgezondheid, medische ethiek, privacy, databescherming, en familierecht.

Interview Volkskrant 12 maart 2015

Waarom Eerste Kamerlid?

Politiek, ethiek en samenleving raken steeds meer vervlochten met wetenschap en technologie. Besluitvorming ter verbetering van de kwaliteit van leven op welk niveau dan ook is gebaat bij die vervlechting. Dat vraagt mensen die zich op verschillende terreinen thuis voelen. Om inhoudelijke, politieke en persoonlijke redenen heb ik mij gekandideerd voor de Eerste Kamer.

Bredenoord-13

Bijna 15 jaar geleden ben ik lid geworden van D66 vanwege haar baanbrekende houding ten aanzien van ethische kwesties, zoals euthanasie, onderzoek met embryo’s, homohuwelijk. De moed om te vernieuwen, het verstand om de consequenties te doordenken, oog voor de gevoeligheden van anderen: dat is wat me aanspreekt in D66. Ik studeerde destijds theologie en politieke wetenschap aan de Universiteit Leiden, en sindsdien is D66 een rode draad in mijn leven: ik liep stage bij het wetenschappelijk bureau van D66, was deelnemer en voorzitter van Route66, schreef mee aan verkiezingsprogramma’s en de laatste jaren combineer ik mijn baan als associate professor in de medische ethiek aan het UMC Utrecht met het voorzitterschap van D66 Utrecht.

Bredenoord-19

Politiek is inherent moreel, onze ethische agenda is nooit af. Ik vind het cruciaal om aandacht te blijven vragen voor de Els Borst Agenda en vrijzinnigheid, (juist) ook vanuit de Eerste Kamer. Als lid van De Jonge Akademie van de KNAW sta ik voor het belang van wetenschap en onderwijs. Mijn ethische expertise kan een rijke aanvulling zijn op de Eerste Kamer fractie: als ethicus is het mijn dagelijkse werk om complexe morele afwegingen te maken. Ik zie het als een uitdaging en een eer om namens D66 in de Eerste Kamer mijn bijdrage te leveren aan een zorgvuldige beoordeling van wetten, met oog voor draagvlak, kwaliteit, betaalbaarheid en de vrijzinnige agenda van D66.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: